Slovenská hokejová 20 prehrala s Košicami 1:6

27.09.2012 Celý región

Bratislava 26. septembra (TASR) - V jedinom stredajšom zápase Tipsport extraligy vyhrali HC Košice bez väčších problémov na ľade HK Orange 20 po výsledku 6:1.

Snaživé predstavenie zo strany mladíkov trvalo do 13. minúty. Jeden z hráčov dvadsiatky vtedy stratil v obrannom pásme hokejku a Róbert Huna sa zblízka nemýlil. O necelú minútu bolo už 0:2, keď strelu Kuběnu doklepával do prázdnej bránky Pašek. V druhej tretine sa znovu nadýchli k aktivite domáci, no dobré pokusy Kolenu, Rusinu i Burihu si cestu za chrbát Hyláka nenašli.

V závere tretiny tak znovu prišiel trest - prečíslenie Košíc zakončil Jenčík presnou strelou bez prípravy (0:3). Ihneď po príchode zo šatní sa favorit mohol radovať z ďalšieho gólu, keď sa na konci 41. minúty presadil zblízka Kolba. V 50. minúte sa "dvadsiatka" dostala v zápase po niekoľkýkrát k presilovke, ale namiesto zmiernenia stavu inkasovala.

Róbert Huna si vyčíhal na pravú chvíľu, unikol obrancom a so šťastím prekonal Romančíka v domácej bránke. Čestný gól sa mladíkom podaril až v ďalšej početnej výhode, keď Bíreš zakončoval do poloodkrytej košickej bránky. Posledné slovo však mali východniari, keď sa štyri minúty pred koncom individuálne predviedol Haščák a stanovil konečný výsledok na 6:1.

Výsledok
HK Orange 20 - HC Košice 1:6 (0:2, 0:1, 1:3)
Góly: 55. Bíreš (Kolena) - 13. Róbert Huna (Deyl, Richard Huna), 14. Pašek (Kuběna, Marcel Haščák), 39. Jenčík (Marek Slovák), 41. Kolba (Marek Slovák, Jenčík), 50. Róbert Huna (M. Novák), 56. Marcel Haščák (Pašek, Piatak)
Vylúčení: 6:7 na 2 min
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:1
rozhodovali: Gašparík - Kacej, Zvrškovec
406 divákov

HK Orange 20: P. Romančík - Rusina, Korím, M. Bednár, Nechala, Tóth, Buri, Mikéska, Pospíšil - Klimčík, Fekiač, Kolena - D. Hudec, Bíreš, Uhrík - Podsedlý, Boltun, B. Mráz - Klučiar, Fujerík, Korytko
Košice: Hylák - Deyl, D. Brejčák, Kolba, Martin Chovan, Michal Novák, M. Takáč, M. Macejko - P. Svitana, Róbert Huna, Richard Huna - Mlynarovič, Marek Slovák, R. Jenčík - Kuběna, Marcel Haščák, Pašek - Gmitter, E. Piatak, Marcel Baláž
 

Vyberte región